Communicatieadvies en PR

Het meest effectief ben ik als ik op directieniveau organisatiebreed kan meekijken. Hierdoor kan ik communicatieve kansen al in een vroeg stadium onderkennen en benutten of creëren. Ik spar ook graag met al aanwezige communicatiemensen. Voor een kleinere organisatie kan ik zowel adviseur als uitvoerder zijn. 

Het begint met kritische vragen van mij. Niet gemakkelijk misschien, wel nuttig. Want vaak zijn hiaten in communicatie(strategieën) - met als gevolg het minder slagvaardig kunnen opereren van uw organisatie - terug te voeren op uitgangspunten en keuzes die niet voor iedereen helder zijn. Een strategisch plan is nodig om echt effectief te kunnen zijn. Voldoende flexibiliteit ook.

Wilt u mediageniek worden? Wilt u meer bekendheid voor uw gedachtegoed en diensten, meer publiciteit? Ik ben ervaren in het genereren van media-aandacht. Een voorbeeld: toen mijn boek 'Signalen' uitkwam, zorgde ik ervoor dat er heel veel publiciteit voor mijn werk ontstond. 

Rode vlieger

'Claudia is een allround en ervaren communicatieadviseur die haar meerwaarde steeds opnieuw weet waar te maken. Een prettige adviseur die goed in staat is op strategisch niveau te denken in de volgende fase van de organisatie, medewerkers concrete communicatieadviezen geeft en to-the-point artikelen schrijft voor PCDI.'

Lilian Menu, directeur PCDI